A brit Iceland szupermarket lánc a héten dobta piacra legújabb vegánoknak szánt termékét, egy gombából készülő „sztéket”, ami a terméket már kóstolók szerint megszólalási hasonlít a húsra.
A No Bull Mushroom Steak kiválóan illeszkedik abba a trendbe, aminek köszönhetően egyre több olyan húspótló, vagy húshoz hasonló termék kerül a piacra, ami gombából készül. Gondoljunk csak a Lidl korábban bemutatott Next level burger nevű termékére.
A No Bull Mushroom Steak mindössze 2 fontba kerül és egy dobozban 2 db 113 g-os szelet található, ezzel igen versenyképes áron kerül a polcokra. A termék 75%-ban gombát tartalmaz, ezen kívül paradicsomsűrítmény, napraforgó olaj, liszt, sűrítőanyagok és fűszerek találhatóak benne.
A javasolt felhasználás szerint sütőben és természetesen grillen is elkészíthető és a hagyományos hamburgerhúsokhoz hasonlóan fogyasztható.
Ez a „hamburgerhús” nem az egyetlen olyan termék az Iceland áruházláncban, ami kifejezetten a vegánoknak szánnak. Ezen kívül több különböző, glutént (szejtánt), vagy szóját tartalmazó alapanyagokat és készételeket is forgalmaznak.
Nagyobb perspektívában figyelve a trendeket, köszönhetően a vegán életmód dinamikus növekedésének, a nyugat-európai és az amerikai piacon szinte minden nagyobb áruházláncban elérhetőek már ezek a növényi alapú termékek. különösen nagy öröm, hogy egyre több gombából készülő élelmiszer is megjelenik ebben a szegmensben.
Forrás: GombaFórum és Mirror UK
0 comments on “Steak vegetáriánusoknak – gombából” Add yours →