Magote 1

Automatizált gombaszedés

Heereco, egy hollandiai biogombatermesztő vállalat teljesen integrált automatizált megoldást vezet be a frisspiaci gombaszedésben. Ezt a Christiaens jövőbiztos Drawer System és a Mycionics robottechnológiájának stratégiai integrálásával hajtják végre, beleértve a mutatórendszert is.

A Mycionics-szal együttműködve a Christiaens Group egy teljesen automatizált megoldást mutat be a gombaszedéstől egészen a csomagolóházig. A Christiaens legújabb, ún. Drawer systeme a Mycionics legkorszerűbb robottechnológiájával kombinálva előrelépést jelent a területen. A Mycionics robotizált szedője az emberekkel együtt dolgozva mutatja be, hogy kétszeres sebességgel lehet gombát szedni. Ez nemcsak a termelékenységet növeli, hanem csökkenti a munkaerőnek való kitettséget is és csökkentett termelési költségek mellett nagyobb terméshozamot és minőségi terméket eredményez.

Az automatizálás további fokozása érdekében a Christiaens gombacsomagoló és szállítórendszere hatékonyan helyezi a gombákat rekeszekbe és szállítja azokat a csomagoláshoz és a szállítás előkészítéséhez. Ez következetességet és hatékonyságot hoz a csomagolási folyamatba.

A Mycionics Pointer System optimális interakciót hoz létre a robot és az ember között, javítva a szedés hatékonyságát, csökkentve az új szedők betanulási idejét és minimalizálva a szedési hibákat.

Mindezek mellett a big data valós idejű információkat nyújt a gombapolcokról, beleértve a méretet, a mikroklímát, a növekedési ütemet és a minőséget, betekintést nyújtva a termesztési folyamatba.

A Christiaens robotikus képességekkel bővített rendszere bizonyítja a gombatermés mennyiségének és minőségének növelésében rejlő lehetőségeket. Ez a rendszer felülmúlja a hagyományos, kézi munkaerőre támaszkodó polcos farmokat, gyors megtérülést biztosít a befektetésnek és előrelépést a gombatermesztés hatékonyságában.

„Ez a technológia növeli a termelékenységünket, és összhangban van a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünkkel” – mondta Jeffrey Heeren, a Heereco tulajdonosa. „Hiszünk abban, hogy ez egy átalakító pillanatot jelent a gombatermesztés jövőjében.”

Forrás: Freshplaza

 

0 comments on “Automatizált gombaszedésAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .