sainsbury

A Sainsbury’s papírtálcában kínálja saját márkás gombáit

A Sainsbury’s papírtálcákra áll át saját márkás gombáinál és ezzel a lépéssel – állítása szerint – évente több mint 775 tonna műanyag felhasználását váltja ki.

Ez 43 teljes londoni emeletes busz súlyának felel meg – jegyezte meg a brit kiskereskedő, hozzátéve, hogy a kezdeményezés a „valaha volt legnagyobb” egyszer használatos műanyag-eltávolítás a történetében.

A Sainsbury’s arra számít, hogy e hónap végéig befejezi a bevezetést mind a 13 saját márkás termékcsaládban, beleértve a bébi gombát, a bio, a fehér és a barna csiperkegomba termékcsaládokat is.

A kezdeményezés segít a vásárlóknak abban, hogy a csomagolást otthon könnyen újrahasznosíthassák – jegyezte meg a vállalat.

A kiskereskedő sajátmárkás gombamárkái, a bySainsbury’s és a SO Organic már átálltak a papírtálcákra, míg a Taste the Difference termékcsalád január végére fejezi be az átállást.

Sainsbury's Rolls Out Cardboard Punnets For Own-Brand Mushrooms | ESM Magazine

Közös erőfeszítés

Claire Hughes, a termék- és innovációs igazgató hozzátette: „A beszállítókkal közösen tett erőfeszítések az újrahasznosított tartalom és az újrahasznosíthatóság növelése érdekében minden vásárló számára segítettek abban, hogy elérjük az eddigi legnagyobb műanyag-eltávolítást.

„A kezdeményezés tükrözi az egészségesebb és fenntarthatóbb jövő iránti elkötelezettségünket, mivel továbbra is keressük a csomagolások innovációjának módjait, valamint a műanyag csökkentését és helyettesítését, ahol csak lehetséges.”

A termék fóliás csomagolása a Sainsbury’s boltok előtti rugalmas műanyag újrahasznosító pontjain újrahasznosítható – tette hozzá a vállalat.

Egyéb kezdeményezések

A kezdeményezés a kiskereskedő által a csomagolással kapcsolatban végrehajtott változtatások sorában a legutóbbi.

A közelmúltban eltávolította az egyszer használatos műanyagokat az összes saját márkás WC- és konyhai tekercs termékcsaládból, megtakarítva ezzel évente mintegy 485 tonna műanyagot.

Az áruházlánc 2019-ben a spárgáról, 2020-ban a paradicsomról is eltávolította a műanyag tálcákat, amivel előbbinél évente 32 tonna, utóbbinál  mintegy 75 tonna műanyagot takarít meg.

Forrás: ESM Magazine

 

0 comments on “A Sainsbury’s papírtálcában kínálja saját márkás gombáitAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .