Magote plastic

Gomba világpiaci kitekintés

A globális gombapiac mérete 2030-ra eléri a 114,40 milliárd dollárt

A globális gombapiac mérete 2021-ben 50,40 milliárd USD volt, és az Emergen Research legfrissebb elemzése szerint az előrejelzési időszakban várhatóan 9,6%-os CAGR bevételt regisztrál majd.

A veganizmus növekvő trendje és a növényi alapú fehérjék, például a mikoprotein és a hús alternatívái iránti növekvő kereslet várhatóan a piac bevételeinek növekedését fogja elősegíteni. Emellett az innovatív gombaalapú termékek fejlesztésére irányuló növekvő kutatási tevékenységek is ösztönzik a piac bevételeinek növekedését.

A Better Plant Sciences Inc. 2020. augusztus 20-án például bejelentette, hogy leányvállalata, a Neonmind Biosciences befejezte négy jellegzetes, ayurvédikus ihletésű és botanikailag továbbfejlesztett gombakávé-keverék végső termékfejlesztését. Ez a biokávé gombakivonatokat és ayurvédikus gyógynövényeket tartalmaz, tápanyagokban- és antioxidánsokban gazdag és segít az immunitás javításában is. A reishi, cordyceps, süngomba és lepketapló gomba különleges kombinációi találhatók a receptúrákban.

Emellett a matsutake gomba erős, fűszeres illata, húsos állaga és földes íze miatt nagy keresletnek örvend az ázsiai országokban. Ezt a gombát nagyon ritkán termesztik és a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) által közzétett 2020. júliusi vörös listán veszélyeztetett fajként szerepel.

A gombatermesztés azonban sok menedzsmentet, erőfeszítést és szakértelmet igényel az egyenletes és jó minőségű terméshozam eléréséhez, ami a piac bevételének növekedését gátló fő tényező.

Forrás: FreshPlaza

0 comments on “Gomba világpiaci kitekintésAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 12 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .