Az Európai Bizottság új, emberi fogyasztásra szánt, gombából készült élelmiszereket engedélyez
Több, az Európai Unió (EU) Hivatalos Lapjában szerdán közzétett rendelet értelmében az Európai Bizottság engedélyezte az egyéb összetevők mellett gombából és tücskökből készült, emberi fogyasztásra szánt új élelmiszerek forgalomba hozatalát.
Az egyik szabály zöld utat ad a shiitake gomba micéliumával erjesztett borsófehérje és rizs új élelmiszerként való értékesítésére az EU-ban, miután az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) arra a következtetésre jutott, hogy a felhasználása a javasolt feltételek mellett biztonságos.
Ily módon az említett fehérje felhasználható többek között pékségekben, gabonafélékben, italokban, tejtermékekben, húskészítményekben, levesekben és salátákban.
A D2-vitamint tartalmazó gombaliszt egy másik új élelmiszer, amelyet már engedélyeztek az EU-ban, bár nem használható csecsemők és kisgyermekek étrend-kiegészítőjeként.
Forrás: Freshplaza
0 comments on “Új, gombából készült élelmiszerek kaptak EU-engedélyt” Add yours →