Magote Alicante

Gombákkal teli a spanyol város

A spanyol Costa Blancán találjuk Alicante városát, ami hangulata és fekvése miatt is felkapott üdülőhely. Nem beszélve a San Francisco utcáról, ami a turisták legkedvesebb fotóspontja.

Imádjuk az ötletes street art megoldásokat, melyek egyedivé és karakteressé tesznek egy-egy városrészt, utcát, teret. Alicante városának nemcsak a The Explanada pálmákkal szegélyezett, hullámalakban kirakott korzója és a Santa Barbara erődítmény a fő látványosságai, hanem a San Francisco utca is, ami idén lesz 10 éve, hogy merőben más arcot kapott, mint ahogy azelőtt létezett.

2013-ban a városvezetés úgy döntött, hogy valamit ideje tenni a helyi vállalkozásokért, hogy vonzóvá váljanak a kisboltok, éttermek is a környéken. Összefogtak hát és egy nem éppen hétköznapi formában dobták fel az egyik tipikus alicantei utcát. Gyakorlatilag egy varázslatos gombákkal teli meseországot kreáltak, amivel egész hamar elérték a céljukat.

Egyre több és több turista látogatott a „Gomba utcába” (Calle de Las Setas) és mai napig örömmel vásárolnak, töltenek időt és költenek pénzt itt. Hajlamosak vagyunk apró emlékeket beszerezni egy-egy olyan híres utcáról, mint a Hollywood Boulevard, a 5th Avenue, a Champs-Élysées vagy az Oxford street, miért ne tennénk a spanyol varázsutcán? Százezrek időznek itt, ölelve a gombákat, látványos fotókat készítve, beülve egy-egy hangulatos helye a Gomba utcán.

Az installációkat Sergio Martinez nyomán kapta a város és eszük ágában sincs változtatni rajtuk, hiszen 10 év alatt feltornázta magát az utca a legfontosabb látványosságok listájára Alicantéban.

Forrás: Földjáró

0 comments on “Gombákkal teli a spanyol városAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .