Fűpapírból készült tálcák Svájcban

A Svájci Gombatermesztők Szövetsége (VSP) a hozzáadott értéket növelő stratégiája részeként a Coop-pal együttműködve fejlesztette ki a fűpapír tálcát.

Mostantól a svájci bio barna és fehér csiperkegomba 225 g-os tálcáit a Coop üzleteiben folyamatosan 100%-ban fűpapír tálcákra cserélik.

A papír világszerte keresett nyersanyag, de előállítása sok vizet és energiát igényel. A fűpapír innovatív alternatívát kínál. A fűpapír egyedülállóan természetes, és ahogy azt a neve is sugallja, napon szárított fűből, valamint papírhulladékból állítják elő. Ehhez a mezőgazdaság által nem használt területekről gyűjtik be a tökéletes, zöld nyersanyagot. Az anyag előállítása során akár 30%-kal kevesebb CO2-kibocsátással jár a normál papírhoz és kartonhoz képest. A fű műtrágya használata nélkül, ökológiai kompenzációs területeken nő, gyakran az adott papírgyár közvetlen közelében. A fűpapírkarton 40%-ban fűből nyert cellulózból áll. A fennmaradó 60% cellulóz FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származik.

Forrás: FreshPlaza

0 comments on “Fűpapírból készült tálcák SvájcbanAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenhat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .