Termesztett gombák csoportja

A gomba a 2021-es élelmiszeralapanyag toplistában

Számos élelmiszer-trend szerint a gomba megtartja pozícióját, mint az egyik legfelkapottabb étel, csak úgy, mint 2020-ban.

A Whole Foods 2021 Food Trends List tetején elhelyezett gombák, mivel sok fogyasztó keresi az étkezésből származó wellness előnyeit, így a természetesen egészséges termékek, mint a gomba, élen járnak.  A gombák helyet kaptak a food trend listákon, miért is?

  1. A fogyasztók aggódnak a táplálkozásuk és az egészségük miatt. A gombák pozitív szerepet játszhatnak az egészséges immunrendszer támogatásában, hogy megvédjék a testet a fertőzésektől és fenntartsák az általános egészségi állapotot. A fogyasztók tudják, hogy a gyümölcsök és zöldségek fontosak általános egészségi állapotuk szempontjából, a gomba pedig sokoldalú választás minden egészséges étkezési étrendnek, legyen az vegetáriánus, vegán vagy flexiteriánus.
  2. Több „blended” étel – mind házilag készítve, mind üzletekben készen vásárolva. A szakácsok a gombákat ideálisnak tartják a kiszedő ételek számára, és ideális összetevőknek bizonyultak ahhoz, hogy az étkezés közben megőrizzék az ízüket és a nedvességet, különösen a hús / gomba keverésű ételekben.
  3. A gomba a növényű alapú étrend elsődleges összetevője. Egyre több fogyasztó hajlandó kevesebb húst enni. A gomba umami ízével és húsos minőségével ideális összetevő a növényi ételek főszerepéhez vagy a hússal való keveréshez.

Forrás: American Mushroom Institute

0 comments on “A gomba a 2021-es élelmiszeralapanyag toplistábanAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 18 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .