Fogyni szeretne? 6 érvünk is van, miért a gombát válassza

A gomba sokoldalú táplálék, amely más ételekkel remekül párosítható. A gomba egy egészséges étkezési lehetőséget jelent, akkor is, ha fogykókúrába kezdünk.

Vannak olyan ételek, amelyek biztosan, gyorsan segítenek kalóriát égetni és megszabadulni attól a makacs zsírtól, ami terheli a testünket. A köztudatban több ilyen zöldség és gyümölcs is van ami elsősorban eszünkbe jut, ha a testsúlyunkat szeretnénk csökkenteni. Ám kevesen gondolnak ilyenkor a gombára. A gomba az egyik kevésbé ismert fogyókúrás étel, és jó kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek. A rágcsálni valóktól a komplex fogásokig többféleképpen is fogyaszthatja a gombát, és beépítheti az étkezésekbe. A gomba kiváló fehérje-, antioxidáns- és egyéb tápanyagforrás.

A gombák a bennük rejlő kalória- és zsírtartalom miatt vonzóak azok számára, akik csökkenteni szeretnék a napi bevitelüket. A teltségérzetet, amelyet ezek az ételek nyújtanak, bőséges hidratáltságuknak és rosttartalmuknak köszönhetik

A gomba előnyei az étkezésben, amiről  mindenképpen érdemes tudni

  1. Rostban gazdag élelmiszer, ami nemcsak a súlycsökkentésben segít, hanem hosszabb ideig jóllakottság érzést kelt.
  2. Alacsony a kalória- és a zsírtartalma, ezért ideális a fogyókúrázók számára, de akkor is, ha szeretnénk megőrizni a testsúlyunkat.
  3. Elősegíti a bélrendszer egészségét, mert probiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek tovább segítik a bélrendszer egészségének javítását. A jó bélrendszer jó emésztést és hatékony fogyókúrát jelent.
  4. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően segít az oxidatív stressz elleni küzdelemben, ami csökkenti a gyulladás kockázatát a szervezetben.
  5. Csökkenti a vérnyomást, ehhez gazdag ásványi anyag tartalma járul hozzá, aminek következtében csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is
  6. Kiváló D-vitamin forrás, ami szintén elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, és feldolgozás során is megmarad a gombában.

Az csak ráadás, hogy a gombából rengeteg finom fogás készülhet, a leves, ragu, sült, köret, saláta, és bármilyen zöldséges, húsos, vagy tészta étel összetevője is lehet.

Néhány tanulmány szerint a gomba  jót tesz a szívnek, az immunrendszernek, és segíthet a neurodegeneratív állapotok kezelésében is. A gombák beépítése az ételekbe hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb és egészségesebb étrendhez anélkül, hogy túlzott kalóriabevitelhez vezetne. A legjobb fogyókúrás eredmény elérése érdekében a gombát egy jól összeállított étrenddel és gyakori testmozgással kell párosítani.

Forrás: MagyarMezőgazdaság

0 comments on “Fogyni szeretne? 6 érvünk is van, miért a gombát válasszaAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .