Sporgon WP 50 kivonás

Az Európai Uniós prokloráz hatóanyag kivonási döntés miatt a Sporgon WP 50 gombaölő permetezőszert 2021. december 31-i hatállyal kivonják a forgalomból. A december végéig az országba beérkezett szerre felhasználási és forgalmazási türelmi időt határozott meg a NÉBIH. Azaz a nagy- és kiskereskedők a meglévő raktárkészleteiket 2022. június 30-ig értékesíthetik. A termelők a szert legkésőbb 2023. június 30-ig használhatják fel.

A gombatermesztés során nagyon fontos, hogy törekedjünk a vegyszermentes élelmiszer előállítására. Ha mégis használnunk kell bármilyen növényvédőszert, alapkövetelmény a kezelések során az útmutatóban javasolt alkalmazott mennyiség, koncentráció, élelmezésügyi várakozási idő betartása. Amikor növényvédőszert használunk a gombatermesztésben mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy élelmiszert termelünk!

A gombatermesztésben vegyszeres védekezésre jelenleg alig néhány szer alkalmazható. Az aktuális és folyamatosan frissülő lista elérhető a NÉBIH Növényvédőszer adatbázisában.

Forrás: GombaFórum

0 comments on “Sporgon WP 50 kivonásAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .