Steak vegetáriánusoknak – gombából

A brit Iceland szupermarket lánc a héten dobta piacra legújabb vegánoknak szánt termékét, egy gombából készülő „sztéket”, ami a terméket már kóstolók szerint megszólalási hasonlít a húsra.

A No Bull Mushroom Steak kiválóan illeszkedik abba a trendbe, aminek köszönhetően egyre több olyan húspótló, vagy húshoz hasonló termék kerül a piacra, ami gombából készül. Gondoljunk csak a Lidl korábban bemutatott Next level burger nevű termékére.No_Bull_Mushroom_Steak

A No Bull Mushroom Steak mindössze 2 fontba kerül és egy dobozban 2 db 113 g-os szelet található, ezzel igen versenyképes áron kerül a polcokra. A termék 75%-ban gombát tartalmaz, ezen kívül paradicsomsűrítmény, napraforgó olaj, liszt, sűrítőanyagok és fűszerek találhatóak benne.

A javasolt felhasználás szerint sütőben és természetesen grillen is elkészíthető és a hagyományos hamburgerhúsokhoz hasonlóan fogyasztható.

Ez a „hamburgerhús” nem az egyetlen olyan termék az Iceland áruházláncban, ami kifejezetten a vegánoknak szánnak. Ezen kívül több különböző, glutént (szejtánt), vagy szóját tartalmazó alapanyagokat és készételeket is forgalmaznak.

Nagyobb perspektívában figyelve a trendeket, köszönhetően a vegán életmód dinamikus növekedésének, a nyugat-európai és az amerikai piacon szinte minden nagyobb áruházláncban elérhetőek már ezek a növényi alapú termékek. különösen nagy öröm, hogy egyre több gombából készülő élelmiszer is megjelenik ebben a szegmensben.

Forrás: GombaFórum és Mirror UK

0 comments on “Steak vegetáriánusoknak – gombábólAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .