Gombapromóció Írországban

Az ír BordBia 2 millió EUR költségvetésű kampányt indít a gombafogyasztás növelésére, amelynek nagy részét az Európai Unió finanszírozza. A kampány médiaügynöksége a Kindred Agency. A londoni székhelyű marketing vállalkozásnak már van tapasztalata hasonló területen, a BordBia másik EU által finanszírozott kampányában, burgonya promócióban (4,6 M EUR) vett részt. A kampány három éves, “A gomba mindent kiegészít” szlogent viseli és az ír, valamint a brit piacokon fut majd. A kampány célja a fogyasztók tájékoztatása, hogyan tudják beilleszteni a termesztett gombát a mindennapi étkezésbe.

BordBia ír gombapromóció

A kampány tartalma:

  • 20 közösségi média influencerrel és bloggerrel való együttműködés (120 ezer EUR), gombás receptekkel
  • Google és Facebook hirdetések (730 ezer EUR)
  • honlap és közösségi média tartalom (393 ezer EUR)

A kampány célcsoportja a 25-45 év közötti nők, akik a a nagybevásárlások fő döntéshozói. A cél, hogy Nagy-Britanniában a gombát vásárlók számát 7,65 millióról 8,7 millióra, az ír piacon pedig 619 ezerről 850 ezer főre emelje 2020-ra. Reményeik szerint azok száma, akik a napi ötször zöldséget-gyümölcsöt fogyasztanak, a kampány első évében 3%-ról 5%-ra, a harmadik évre pedig 15%-ra nő.

BordBia ír gombapromóció

Az ír gombaipar aggódik a 35 év alattiak gyenge eladásai miatt. Ha a helyzet nem változik, annak hosszú távon hatása lesz a gombapiacra, mert a fiatal fogyasztóknál már nem ugyanazok a szokások alakulnak ki, mint az idősebbeknél.

Forrás: The Journal

0 comments on “Gombapromóció ÍrországbanAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .