Magote shrooly

Otthoni gombatermesztésre alkalmas okoseszközök

Palánki Dávid és Schaffhauser Sámuel vállalkozása, a Shrooly kifejezetten otthoni gombatermesztésre alkalmas okoseszközöket fejleszt és gyárt. Ötletükre hazai viszonylatban példátlanul nagy összeget, másfél millió dollárt gyűjtöttek közösségi finanszírozásban.

Budapesti társasház az Astoriához közel, 2022 áprilisa, reggel nyolc óra. Benyomják a liften az ötöst, és álmosan, kicsit kócosan száguldanak felfelé az irodájukba. Ki a liftből, kulcs keres, fordít a zárban, aztán az ajtót kinyitva masszív festékszag fogadja Palánki Dávidot (21) és Schaffhauser Sámuelt (23). Az előszoba és a konyha totális káosz, mindenhol az éppen fejlesztés alatt lévő, otthoni gombatermesztő eszközeik prototípusának darabjai, a nagyobb alkatrészeken most szárad az éjjel rávarázsolt világosbarna festék.

Benyitnak a kisszobába, ahol még több műanyag kütyü társaságában Dávid testvére alszik egy felfújható matracon. Hajnali kettőig dolgozott az irodában, nem volt értelme hazamenni. Sámuel és Dávid asztalhoz ül, felcsapják a laptopokat, majd belemerülnek a munkába. A bő két hónap múlva startoló Indiegogo-kampányukra készülnek Shrooly nevű gombatermesztő cégükkel. Szintén éjszakába nyúlóan.

Az iroda az Astorián fontos lépés volt, első angyalbefektetésük beérkezése után tudták kivenni. „Nagyon kicsi iroda volt. Ezekkel a legolcsóbb, 15 ezer forintos asztalokkal rendeztük be” – mutat előttünk az összetolt asztalokra Dávid. Már az új (sokkal rendezettebb) irodájukban találkozunk velük a Vörösmarty téren, 2022 októberében költöztek át.

A cikk ide kattintva folytatódik. 

0 comments on “Otthoni gombatermesztésre alkalmas okoseszközökAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .