Az Amerikai Gombatanács jelentése szerint a gomba idén is a legmenőbb étkezési trend.
„A friss gomba a média és más trendfigyelők éves kulináris előrejelzéseinek élén áll” – olvasható a tanács sajtóközleményében. Tavaly a The New York Times a gombát az „Év alapanyagának” nevezte.
A tanács jelentése szerint ugyanez igaz 2023-ra is, mivel az elmúlt hetekben a média, a gasztro-influenszerek és még a kiskereskedők is országszerte a friss gombát nevezték meg a 2023-as év egyik élelmiszerének, amelyre érdemes odafigyelni.
A tanács beszámolt a friss gombát tartalmazó legfrissebb 2023-as élelmiszeripari trend-előrejelzésekről:
- „Egy olyan összetevő, amely 2023-ban mindenhol jelen lesz, az a közkedvelt gomba.” – Parade
- „A gomba jövőre ragyogni fog.” – Southern Living
- „A gomba mint növényi alapú húsalternatíva robbanásszerűen terjed.” – Restaurant Business
- „Egyre népszerűbbek lesznek a gombás snackek és különleges fajok, mint a süngomba.” – Datassential
- „Amellett, hogy a gombát főételként vagy köretként tálalják, a gombakoktélok idén ősszel és télen újdonságnak számítanak.” – Catersource
- „A gombafogyasztás … már évek óta növekvő élelmiszer-hóbort, nem mutatja a megállás jeleit 2023-ban és azon túl sem.” – The Daily Meal
- „A gomba 2023-ban megszilárdítja helyét, mint növényi szuperétel.” – Spoon University
- „2023-ban a különleges gombák folyamatos növekedésére számíthatunk.” – Morton Williams szupermarketek
- „Ezek a fantasztikus gombák [elég varázslatosak].” – Mashed
- „A fogyasztók az elmúlt években erőteljes ízük, ízletes textúrájuk és agyműködést fokozó előnyeik miatt fordultak a gombafélékhez.” – Chef’store
- „A gombák sokféle formában robbantak be a köztudatba az utóbbi időben.” – Karma Community
- „Mindenhol gombákat fogunk látni.” – Touch Bistro
Forrás: ThePacker
0 comments on “Még mindig az élelmiszertrend listák élén a gomba” Add yours →