Gombafonalakból vegán hízott libamáj

Gombafonalak szövedékéből (micélium) készít hízottlibamáj-alternatívát egy The Better Meat Co. nevű kaliforniai cég.

A gyártó idén tavasszal tervezi bemutatni a terméket, amelynek egy saját fejlesztésű, micélium alapú és Rhizának elnevezett fehérje lesz az elsődleges összetevője. Paul Shapiro, a The Better Meat Co. vezérigazgatója szerint a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.

A jobbára a libatömés kíméletlen módszerével előállított hízott libamáj forgalmazását Európa és Ázsia számos országában már korábban betiltották vagy korlátozták, és a szigorítás lehetősége például New Yorkban és Kaliforniában immár amerikai jogalkotó platformokon is terítékre került. Mi több, az Egyesült Királyság kormánya a növényi alapú húsmásolatok gyártóit konkrétan felkérte, hogy igyekezzenek minél gyorsabban kifejleszteni valamilyen életképes vegán alternatívát az ínyencségre.

Ami azt illeti, a Prime Roots és az Aberyne már rendelkeznek ilyen termékekkel, sőt, egy IntegriCulture nevű, japán startup jóvoltából a közeljövőben már egy sejttenyésztett változat is felbukkanhat a piacon.

Forrás: Store Insider

0 comments on “Gombafonalakból vegán hízott libamájAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .