Dübörög az őszi szezon, mázsaszám terem a gomba a hazai erdőkben

Szeptember első napjaitól új lendületet vett a gombaszezon. Az ország erdővel borított részein megjelentek a gombák, a csapadék utáni fülledt időben ontják magukból a termést az erdők.

Annyi bizonyos, hogy összességében mázsaszám szedik országos viszonylatban a természet ajándékát, elsősorban Veszprém, Somogy, Zala, Nógrád és Vas megyében.

A nagy szedett mennyiségről közzétett bejegyzéseket számos esetben “figyelmeztető” hozzászólások követik, miszerint a magán- és állami tulajdonban lévő erdőterületeken naponta maximálisan 2 kilogramm szedhető személyenként.

Büntetésekről, ellenőrzésekről nem szólnak információk, viszont a fotók azt mutatják, sokan bizony jóval többet gyűjtöttek a hivatalosan szedhetőnél.

Az őszi gombák növekedése a következő napokban is várható. Amennyiben az időjárás kedvezően alakul, a vargánya mellett őzlábat, pereszkeféléket, tinórukat, csoportos és gyűrűs tuskógombát, valamint rizikét is gyűjthetnek az erdőjárók – a gombaszakértők szerint egészen a talajmenti fagyok beköszöntéig.

Forrás: TuristaMagazin

0 comments on “Dübörög az őszi szezon, mázsaszám terem a gomba a hazai erdőkbenAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .