Magote EU

Mi olyan varázslatos a gombákban?

A gomba talán nem olyan szép, mint egy fényes, mélylila padlizsán vagy egy elegáns spárgatörzs, de a gomba belső szépsége a varázslattal határos. Több tucat gombaféle egész évben kapható, mivel zárt helyen termesztik. Tele van umami ízzel és olyan tápanyagokkal, amelyekkel sok más terméktípus nem rendelkezik, ezért a vásárlókat emlékeztetni kell arra, hogy a gomba ízletes és egészséges kiegészítője mindenféle ételnek és konyhának. A gomba az egyetlen természetes D-vitamin-forrás a zöldségek és gyümölcsök között. Egyetlen barna csiperkegomba több káliumot tartalmaz, mint egy közepes méretű banán, és a gombák vezető szelénforrásnak számítanak, amely antioxidáns erősíti a szervezet immunrendszerét, és segíthet megelőzni a szívbetegségeket.

A GOMBÁK DIVATOSAK
A Packer’s Fresh Trends 2022 felmérése szerint a gomba a legnépszerűbb a legmagasabb jövedelmi kategóriába tartozó vásárlók körében, valamint az ázsiai fogyasztók körében. A 40 éves és idősebbek a fiatalabb fogyasztóknál sokkal nagyobb valószínűséggel teszik be a gombát a bevásárlókosarukba. Ahogy az infláció 2022-ben felfelé hajtotta a termékek árát, a friss gomba is megérezte a hatást. Az IRI OmniMarket Integrated Fresh adatai szerint a 2022. december 4-én véget ért 52 hétre vonatkozó IRI OmniMarket Integrated Fresh adatai szerint a mennyiségenkénti ár 7%-kal nőtt, míg a dollárértékesítés 4%-kal csökkent. Hasonlóképpen, a mennyiségi értékesítés 11%-kal csökkent. A magasabb árú különleges gombák, különösen a rókagomba és az enoki, nagyobb csapást szenvedtek el, mivel a fogyasztók a megfizethetőbb lehetőségek, például a fehér és a barna csiperkegomba felé fordultak.

Az IRI 2022. november 6-án zárult négy hétre vonatkozó adatai szerint a csomagolt gombák a 2022. november 6-án zárult négy hétre vonatkozó adatok szerint dollárban és mennyiségben is felülmúlták a lédig kiszerelésű gombákat, az előrecsomagolt változatok az eladott kilók közel 96%-át tették ki. A nyolc unciás csomagok messze a legnagyobb eladásokat produkálták. A kilós eladások felét a vágott vagy előkészített gomba tette ki, ami a vásárlók kényelmi igényét tükrözi.

A POZITÍVUMOK HANGSÚLYOZÁSA
A friss gombának sok előnye van, a táplálkozási előnyöktől kezdve a fenntarthatóságig. Az Amerikai Gombatanács kiemeli ezeket a gombák előnyeit:

  • A családok megnövelhetik élelmiszer-büdzséjüket, ha a húsos ízű gombát olyan receptekbe építik be, amelyek amúgy darált marhahúst igényelnek – például hamburgerpogácsa, bolognai spagetti, húsgombóc.
  • A hús helyettesítésével a gomba javíthatja a fogyást és növelheti a tápanyagok bevitelét anélkül, hogy a fogyasztók éhesek maradnának az étkezés után.
  • A gomba fenntarthatósági szempontból magasan kiemelkedik. Egy környezeti lábnyom felmérés megállapította, hogy egy font gomba előállításához kevesebb mint 2 gallon vízre és 1 kilowattóra energiára van szükség, és minimális szén-dioxid-egyenértékű kibocsátást eredményez.

Forrás: ThePacker

0 comments on “Mi olyan varázslatos a gombákban?Add yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 19 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .