magote gomba

A műanyagot micéliummal helyettesítő start-up cég alternatívája

Gombaalapú csomagolás: A műanyagot micéliummal helyettesítő start-up cég „nagy teljesítményű” alternatívája

Az izraeli székhelyű MadeRight a gombák erjesztési technológiáját használja fel a „hulladékból aranyat” csinálni. Innovatív anyaga a fenntartható csomagolásban rejlő teljesítménybeli „kompromisszumokat” kezeli, mondta Rotem Cahanovitc társalapító.

A kettő kombinációja – a műanyagszennyezés problémájának tudatosítása és a gombák upcycling-potenciálja – alapozta meg a vállalkozó kutatását az élelmiszer- és italcsomagolásokhoz használt, gombákból származó anyagokkal kapcsolatban.

Ezeket az organizmusokat felhasználhatjuk fenntarthatóbb anyagok előállítására, azáltal, hogy a ma hulladéknak nevezett – alacsony pénzügyi értékű – anyagokat aranyra váltjuk.

A MadeRight gombákat használ sejtgyárként nagy értékű anyagok előállítására: az első termék ipari szerves hulladékot alakít át újrahasznosítható műanyag alternatívává.
A hagyományos műanyag csomagolás anyagok „koktéljából” készül. Ezek nagyrészt polimerekből, pigmentekből és töltőanyagokból állnak különböző arányban. Az adott élelmiszer- és italterméktől függően funkcionális adalékanyagokat is tartalmaznak, hogy védelmet nyújtsanak az olyan fontos elemekkel szemben, mint az oxigén vagy a fény.

Forrás: FoodNavigator

0 comments on “A műanyagot micéliummal helyettesítő start-up cég alternatívájaAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 10 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .